През септември 2020 година служители на Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД 

...
През септември 2020 година служители на Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД 
Коментари Харесай

Летящата козила осъдена за неплатен ток

През септември 2020 година чиновници на „ Електроразпределителни мрежи Запад “ ЕАД  са направили инспекция на двуетажна къща, благосъстоятелност на Столична община, намиращ се на улица „ Любата “ в столичния регион „ Лозенец “.

Проверяващите установяват случай на ненапълно отчитане на потребяваната електрическа сила за интервала от април до септември 2020 година на стойност над 7500 лв., пише svobodnoslovo.eu.

Столична община предявява иск към наемателите на обекта – Фондация „ Майко блага “ с ръководител Красимира Хаджииванова да заплати дължимата сума.

Другият основател и създател на фондацията и едноименния уебсайт е Елисавета Белобрадова от Демократична България, известна инфлуенсърка под ника Летящата козила.

По делото е направена и призната съдебно-техническа експертиза, в която вещото лице е установило, че описаните в процесния констативен протокол нарушавания съставляват нерегламентирано присъединение към електроразпределителната мрежа и случай на цялостно неотчитане на потребената електрическа енергия през присъединението.

В решението на Софийски областен съд, с което разполагаме, се споделя:

ОСЪЖДА „ Фондация майко блага “ да заплати на Столична община, представлявана от кмета Йорданка Фандъкова,  на съображение член 79, алинея 1 Закон за задълженията и договорите сумата от 7556,21 лв., представляваща цената на потребената електрическа сила.

Решението на съда по делото против фондацията, обвързвана с известната депутатка от „ Демократична България “, е от 5-ти януари 2023 година и е изпратено до кмета на София Йорданка Фандъкова персонално от кмета на регион „ Лозенец “ – Константин Палов, дружно с план на извънсъдебна конвенция.

Интересното е, че документите демонстрират, че Комитата съгласува персонално с подписа си извънсъдебната конвенция сред електроразпределителното сдружение, Столична община и фондация „ Майко блага “, отбелязва уеб страницата.

В документите е разказано, че „ Електроразпределителни мрежи Запад “ ЕАД е подало заявление за издаване на заповед за осъществяване на парично обвързване, както и искова молба до Софийски областен съд с искане за възнаграждение на следните суми: главница 7556, 21 лв., рента 717, 88 лв. и разходи в правосъдното произвеждане в размер на 445, 48 лв.. В резултат Фондация „ Майко блага “ признава, че дължи и се задължава да изплати на ищеца описаните суми.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР